Speciální modelovací hmota používaná světovými cukrářskými designery, která získala v roce 2017 první cenu časopisu Cake Masters Magazine, jenž je přední uznávanou publikací v cukrářském oboru.
Bílá i barvená modelovací hmota sametově jemné konzistence s kakaovým máslem je ideální na všechny druhy dekorací a zejména těch složitějších. Je tvárná a udrží váhu výrobku. Zůstává dlouho měkká, ale pevná. Spoje se dají zahladit do ztracena. Při tvorbě složitějších figurek, doporučujeme mezi jednotlivým vrstvením nechat hmotu několik minut zavadnout. Hmota by měla mít pokojovou teplotu. Při té využijete jejích nejlepších modelovacích vlastností, jelikož kakaové máslo taje při teplotě 33°C. Je dobře barvitelná
gelovými barvami na širokou škálu odstínů.
Chutná jemně po kakaovém másle. Dostupná je ve velikostech 250 g a 1 kg. Pouze v bílé variantě nabízíme i 5 kg.
Dále doporučujeme Saracino Pasta Scultura, hmotu vyrobenou z čokoládové polevy. Konzistence je charakteristická pro sochařské hmoty jako je např. hlína. Docílíte s ní naprosto neviditelných spojů, takže lze hmotu vrstvit a následně zahlazovat a tím se vám otevírají zcela nové možnosti pro vaši tvorbu.
Na rozdíl od klasických čokoládových hmot, obsahuje méně olejů, což umožňuje barvení povrchu prachovými barvami krátce po dokončení.
V nabídce nechybí ani modelovací čokolády a to v tmavém i světlém provedení.
Firma Saracino nezapomněla ani na ty, kteří tvoří květinové vazba. Pro ty je tu Gum pasta, extrémně elastická hmota, která nevysychá okamžitě a tím dává dostatek času pro snadnou úpravu případných nedokonalostí.
Má také jemnou vůni i chuť a lze ji snadno barvit jak gelovými, tak
prachovými barvami.
Všechny druhy hmot uchovávejte v igelitových sáčcích a uzavřených nádobách, aby nevysychala a tudíž netvrdla.