Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to náš bezlepkový dýňový chléb. A kdybyste jej náhodou chtěli čas od času ozvláštnit, přidejte do něj nasekané vlašské ořechy, které ještě zvýrazní jeho chuť. Připravte se ovšem na to, že k němu ani nestihnete připravit pomazánku, jak se po něm rychle slehne zem!
Balení obsahuje: 540 g směsi a 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte: pouze vlažnou vodu
Příprava: Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Složení: bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10%, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1584 kJ/375 kcal, tuky 5,7 g (z toho nasycené 1 g), sacharidy 73 g (z toho cukry 2 g), vláknina 3,1 g, bílkoviny 6,3 g, sůl 1,6 g