Vítejte na našich nových stránkách Dortisimo.cz . Prosíme o strpení než vše doladíme a bude fungovat na 100%.Případně postřehy nám zašlete na office@dortisimo.cz

Váš rabat: 10% (Započten v ceně výrobků)

Dortisimo.cz s.r.o.

Prosecká 682/117 190 00, Praha 9
IČ: 24239241
DIČ: CZ24239241

O nás

Psal se rok 2009 a já jsem chtěla pro svou roční dceru koupit dort k narozeninám. Zašla jsem tedy do místní cukrárny, že jí tam nějaký pěkný objednám. Prodavačka mi předložila starý vybledlý a zaprášený plakát s obrázky nepěkných a naprosto nevhodných dortů pro děti.

Byla jsem velmi zklamaná a s nepořízenou se vrátila domů. Říkala jsem si, že přeci není možné, aby cukrářský svět nabízel jen takové hrůzy, které jsem právě viděla. Posadila jsem se k počítači a začala brouzdat po internetu. To, co jsem objevila byl naprostý sen. Nádherné a barevné dětské dorty na různá témata, zdobené nespočtem pohádkových figurek a zvířátek.

Kontaktovala jsem cukrářku, jejíž dorty mě nejvíce oslovily. Bohužel jsem netušila, že je třeba objednávat s velkým předstihem. Odpověděla mi, že by ráda dort vytvořila, ale bohužel z kapacitních důvodů to není tak narychlo možné.

A tak jsme se s mojí sestrou rozhodly, že si ho upečeme doma. Byl dělaný s láskou a všem moc chutnal. Ovšem myšlenky na pečení a zdobení dortů mě ani poté neopouštěly. Neustále jsem musela myslet na cukrářský svět, který jsem právě objevila. Co všechno je pomocí fantazie, kvalitních surovin a šikovných pomůcek možno vytvořit. Cukrařina mě učarovala.

Procházela jsem různé webové stránky a zjistila, že mnoho žen amatérek peče pro své rodiny, přátele a známé a já se rozhodla, že to zkusím také. Bylo mi jasné, že se budu muset hodně učit, abych vytvořila podobná umělecká díla, která jsem na internetu viděla, ale pečení a zdobení mě bavilo, a tak jsem to chtěla zkusit. ????

Věděla jsem, že potřebuji potahovací hmotu, ale bohužel v té době se jich na našem trhu moc neprodávalo, a navíc byly velmi drahé. Když jsem si propočítala veškeré náklady za suroviny a práci, začala jsem pochybovat, zda se mi výroba dortů vůbec vyplatí.

Jednoho dne jsem objevila, na stránce nabízející cukrářské potřeby, potahovací hmotu vyrobenou v Maďarsku. Byla jsem nadšená, jelikož jsem sama Maďarka. Zaměřila jsem se tedy na maďarské výrobce potahovacích hmot, protože mi bylo jasné, že budou produkty přímo od nich výrazně lacinější.

Po dlouhém hledání jsem nakonec našla. Prodávali však jen v rámci své země. Přesto se rozhodli mi vyhovět a zaslat 2 kg potahovací hmoty Formix. Také mi sdělili, že pokud budu s jejich zbožím spokojená, je možná spolupráce.

Když balíček dorazil, tápala jsem co dál. Jak postupovat? S čím hmotu porovnat? Jak má chutnat, vonět, jaké vlastnosti má mít? Cukrařina pro mě byla zcela neznámá oblast. A tak mě napadlo oslovit majitelku velkého cukrářského fóra, která měla s tímto oborem bohaté zkušenosti, zda by hmotu vyzkoušela a otestovala. Její práce se mi moc líbila, a proto jsem chtěla znát její názor.

Napsala jsem jí tedy zprávu a ona ochotně souhlasila. V roce 2009 byly u nás dostupné jen dva druhy potahovacích hmot, a tudíž další kvalitní hmota na trhu by se hodila. Rozdělila jsem Formix na několik kousků a rozdala do cukráren v mém okolí, abych získala vícero názorů na práci s hmotou.

Shodou okolností cukrářské fórum právě pořádalo sraz amatérských cukrářek, a tak se Formix dostal i tam, aby ho mohly přítomné ženy vyzkoušet a zhodnotit jeho vlastnosti. Po proběhlé akci se mi dostalo zpětné vazby, že je hmota moc chutná, skvěle se barví, ale pro modelaci je příliš měkká a při tvorbě figurek nedrží svůj tvar. Také skutečnost, že neobsahuje žádná éčka ani barviva všechny velmi potěšila, jelikož by vyhovovala i zákazníkům, kteří vyžadují přírodní složení.

A tehdy mě prvně napadlo, že by mě více než být cukrářkou, naplňovalo hmotu prodávat a tím pomáhat těm šikovným ženám a mužům tvořit jejich umělecká díla. ????

Plná nadšení jsem obeslala s nabídkou spolupráce všechny, kdo vlastnili cukrárnu nebo prodávali cukrářské pomůcky. Těšila jsem se na jejich reakci a objednala prvních 60 kg Formixu. Očekávala jsem velký úspěch, vzhledem k tomu, že v té době byla konkurence minimální.

Po přibližně dvou týdnech čekání na odezvu, která nepřicházela, jsem se opět obrátila na majitelku diskuzního fóra s návrhem, zda by nechtěla propagovat Formix mezi českými a slovenskými cukrářkami.

Ochotně souhlasila, jelikož i ona chtěla, aby byl trh s cukrářskými surovinami pestřejší a kvalitnější. A v té době nebyl v tomto oboru velkoobchodní prodej rozvinutý jako dnes, a tak se i ceny pohybovaly velice nízko. Zvědavost a malé náklady na pořízení hmoty byly lákadlem pro spoustu cukrářek, a proto se obchod začal pomalu rozjíždět. Brala jsem svoje malé podnikání jako přivýdělek při mateřské dovolené.

Každou volnou chvíli jsem věnovala balení objednávek a v noci jsem vyřizovala korespondenci. Spoustu rad jsem čerpala z diskuzního fóra, od jeho majitelky, ale také od šikovných cukrářů a cukrářek. Konkurenční e-shopy odesílaly balíky jednou týdně, já jsem se rozhodla, že budu své zákazníky zásobovat každý den. Stanovila jsem si, že každý balík, objednaný do 12. hodiny, odešlu ještě týž den. Toto pravidlo platí až dodnes. ????

V té době byla moje dcera ještě malá a já jsem chodila každý den s kočárkem na poštu odeslat balíky. Bylo jich tolik, že se kolikrát stalo, že dcerka musela ťapat po svých, jelikož v jejím kočárku pro ni, pro samé balíčky, nezbylo místo. Několikrát jsme takřka zablokovali poštu. Tak velký zájem o Formix byl. A když jsem opravdu nestíhala v rámci běžné otevírací doby balíky podat, pomáhal mi manžel dopravit zásilky na hlavní poštu v Praze, která byla otevřená až do půlnoci. Ale odeslání jsem vždy dodržela.

Myslím si, že díky mojí houževnatosti a nadšení, ale také naslouchání potřebám a přáním svých budoucích zákazníků, jsem získala širokou klientelu a tento vysoký standard služeb se snažím držet i po 14 letech podnikání v tomto krásném oboru.

S narůstajícím počtem zákazníků a poptávce po naší hmotě, se začaly ozývat i obchody s cukrářskými potřebami. Cukrářky a cukráři začali preferovat Formix a poptávka stoupala.

Svět domácích cukrářek a drobných provozoven mě naprosto uchvátil a fascinoval. O víkendech jsme navštěvovali jejich srazy, které byly v té době velice časté a konaly se po celé republice. Byla to komunita velmi přátelských žen a mužů, kteří si vzájemně pomáhali a předávali si zkušenosti ohledně cukrářských technik a dovedností. Od nich jsem se hodně naučila. Vždy byli ochotni poradit mi, jak zlepšit mé podnikání k všeobecné spokojenosti. V dnešní době se již tolik setkání nekoná, a tak alespoň sponzorujeme různé cukrářské soutěže.

Jak se obchod rozrůstal, potřebovala jsem stále častěji pomoc. A tehdy přistoupil do firmy i můj manžel. Už nestačila jeho občasná výpomoc, ale bylo třeba věnovat se podniku každý den. Chtěli jsme pro své zákazníky přinášet stále něco nového a v našem sortimentu chyběla hmota, která by měla nejen vynikající chuť, ale také skvělé modelovací vlastnosti. Popsali jsme tedy své požadavky výrobci Formixu. Hledali jsme produkt, který by splňoval nejvyšší nároky amatérských, ale i profesionálních cukrářů a jehož cena by zůstala dostupná každému. Po třech měsících vývoje nám výrobce uprostřed prosince sdělil, že má pro nás vánoční dárek v podobě nové modelovací hmoty s názvem Smartflex Velvet. Ihned jsme nechali hmotu otestovat spolupracujícími cukrářkami. Na diskuzním fóru vzniklo hlasování o nejžádanější příchuť a gramáž nového produktu. Na základě výsledků jsme pak nechali vyrobit pět nejvíce preferovaných příchutí (mandli, čokoládu, vanilku, pomeranč a třešeň) a po čase je doplnily ještě dvě další (citron a jahoda).

Postupem času jsme vybudovali e-shop, který nabízí vše, co cukráři a pekaři potřebují, tedy širokou nabídku surovin a pomůcek. Klademe důraz na individualitu, aby si u nás vybral opravdu každý.

V roce 2016 jsme uspořádali velký cukrářský festival, kde se sešli cukrářští umělci z Evropy i Asie. Mezinárodní porota hodnotila nepřeberné množství krásných soutěžních exponátů v několika kategoriích a vítěz se kvalifikoval na Mistrovství světa cukrářů v Miláně.

Pro své zákazníky jsme pořádali různé kurzy vedené českými i zahraničními lektory, u kterých jsem asistovala jako překladatel. Tato činnost mě moc bavila a velmi mě těšilo být v blízkosti cukrářů a sdílet s nimi jejich vášeň a kreativitu.

Jsme nesmírně vděčni všem cukrářům a cukrářkám, kteří nás vedli na této nelehké, ale krásné cestě a spolu s námi rostli. A my zase s nimi. Je to již 14 let, co společně budujeme naše vzájemné vztahy a my víme, že bez vás bychom to nikdy nedokázali.

Ty dlouhé roky strávené v cukrářském světě bereme jako svoje poslání. Přáli bychom si, aby naše vztahy byly stále tak osobní a přátelské, a přestože se již nesetkáváme na prodejnách se svými zákazníky tak často jako dřív, vždy rádi podpoříme cukrářky a cukráře v jejich tvorbě. Jsme tu pro každého nadšence, ať je to začátečník nebo profesionál.

Neustále hledáme nové produkty z domácí i zahraniční produkce a velký důraz klademe na kvalitu zboží. Snažíme se vyhovět vašim požadavkům, a proto se nebojte napsat nám své připomínky a nápady, jak bychom mohli zlepšit naše služby. Svou práci děláme s láskou, a to nejen my, ale i naši zaměstnanci.

Jsme nesmírně vděční všem cukrářům a cukrářkám, kteří nás provázeli na této úžasné cestě růstu a rozvoje. A přestože je to již 14 let, co jsme firmu založili, je to pro nás stále čerstvá a krásná vzpomínka.

přihlaste se k našemu
NEWSLETTERU
Chcete dostávat novinky, akce a další informace přímo do emailu?
Přihlašte se k odběru.