Víte, jaký dezert patří celosvětově k nejoblíbenějším a nejrozšířenějším? Tipovali jste cheesecake? Máte bod! Tento skvělý, chutný a navíc dokonale lehký dezert si nyní můžete připravit, kdykoli na něj dostanete chuť. Připravili jsme jej totiž pro vás v bezlepkové variantě. To, jakým sýrem či příchutí v podobě nejrůznějšího ovoce cheesecake vylepšíte, je na vás. Vaší fantazii se meze rozhodně nekladou. Výborný je ovšem i v klasické podobě.
Balení obsahuje: 285 g směsi na korpus a 280 g směsi na náplň
K tomu přidáte: Na korpus: 1 vejce, 100 g změklého másla. Na náplň: 500 g tvarohu, 300 ml vody.
Příprava: Do směsi na přípravu korpusu přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto. Na pracovní desku si položíme pečicí papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položíme těsto a přes potravinářskou folii vyválíme tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneseme do formy, prsty přitlačíme okraje k formě a nožem zarovnáme. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 160 °C 10 – 15 minut. Korpus po upečení necháme ve formě zchladnout a připravíme náplň. Do směsi na přípravu náplně přidáme tvaroh a vodu, můžeme přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut odstát, poté nalijeme do vychladlého korpusu, uhladíme a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a poté vyjmeme z dortové formy a podáváme.
Složení: cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin), stabilizátor: E464, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1602 kJ/377 kcal, tuky <0,5 g (z toho nasycené 0,1 g), sacharidy 89 g (z toho cukry 50 g), vláknina 1 g, bílkoviny 3,7 g, sůl 0,21 g