Milujete dezerty, které jsou chutné a díky kterým nemusíte v kuchyni trávit celý den? Přesně jeden takový pro vás máme! Vyzkoušejte vynikající puding s vanilkovou příchutí. Díky absenci lepku můžete tento pětiminutový recept připravit i pro nečekanou návštěvu, která trpí intolerancí na lepek. Pokud byste chtěli puding dietně ještě vylepšit, můžete vyzkoušet i bezlaktózovou úpravu pomocí rostlinné náhrady klasického mléka.
Balení obsahuje: 40 g směsi na přípravu pudingu s vanilkou příchutí bez lepku
K tomu přidáte: pouze 500 ml mléka, případně mléka bez laktózy nebo rostlinné náhrady mléka (sójové, rýžové)
Příprava: Z mléka oddělíme přibližně 1/3, ve které dobře rozmícháme obsah sáčku a 2 - 3 polévkové lžíce cukru. Zbylé mléko přivedeme k varu, poté odstavíme a za stálého míchání vlijeme předem připravenou směs. Puding vrátíme na plotnu, mícháme a vaříme asi 1 minutu. Hotový puding nalijeme do misek a necháme vychladnout.
Složení: kukuřičný škrob, aroma, kurkumový extrakt
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1513 kJ/356 kcal, tuky <0,5 g (z toho nasycené <0,1 g), sacharidy 87 g (z toho cukry 6,1 g), vláknina 0,9 g, bílkoviny <0,5 g, sůl 0,02 g