Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru. Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru. Recept je jednoduchý: 1 000 g ovoce + Sirupfix + 1 000 g cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky. Vytvořte si svůj vlastní originální sirup s Dr. Oetker!
Příprava sirupu z ovoce: Umyté a rozmačkané nebo na malé kousky nakrájené ovoce vložíme do hrnce a přidáme 500-1000 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce). Povaříme 5-10 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. Přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru, důkladně rozmícháme a necháme přes noc v chladničce. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3-5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru: 10 velkých květů bezu černého nebo 6 hrstí bylinek nebo 300 g zázvoru, 1000 ml vody. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme. Do zchladlé směsi přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru a necháme přes noc v chladničce. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu a povaříme asi 10-15 minut. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Složení: dextróza, regulátor kyselosti (kyselina citronová), enzymy celuláza a pektináza do potravin. Může obsahovat stopy mléka, lupinové mouky a lepku.