Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker Vám zaručí, že Váš perník bude kyprý a svou vůní přivábí celou rodinu ke stolu. V jednom balíčku tak naleznete pečlivě vyvážené složení kypřicí látky a směsi koření pro Váš lahodný perník.
Použití: Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a přidáme do těsta. Používáme ho při přípravě perníků a medovníků.
Recept na perník: Do větší misky nasypeme 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 ml mléka, 1 vejce, 100 ml (10 PL) oleje, plnou lžíci kakaa a balíček Kypřicího prášku do perníku Dr.Oetker. Vše šleháme elektrickým ručním šlehačem nebo metličkou 3 minuty.Těsto vylijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut při teplotě 180°C.
Složení: kypřicí látky (hydrogenuhličitan sodný, dihydrogenfosforečnan sodný), koření - skořice, anýz, hřebíček, koriandr a fenykl v různém poměru, kukuřičný škrob
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 692 kJ/163 kcal, tuky 1,8 g (z toho nasycené 0,2 g), sacharidy 34,5 g (z toho cukry 0,7 g), bílkoviny 2,4 g, sůl 34,09 g