Originální dort inspirovaný nejvyšší horou Afriky opět po 20 letech na trhu. Pro všechny milovníky ovocných dortů se na výtečném těstě tyčí kopule z mandarinkové šlehačkové náplně, která je pokrytá cukrovým sněhem. Vrchol dortu je ozdoben mandarinkami.
Balení obsahuje směs na kakaové těsto, směs na mandarinkovou náplň a dekorační cukr na ozdobení.
Balení obsahuje: 275 g směsi na korpus, 125 g směsi na náplň, 10 g dekoračního cukru
K tomu přidáte: Na těsto - 125 g směklého másla, 3 vejce (velikost M). Na náplň - 600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 2 plechovky kompotovaných mandarinek (hmotnost odkapaného ovoce 2 x 175 g), 75 ml mandarinkové šťávy z kompotu (7 polévkových lžic), 75 ml studené vody (7 polévkových lžic)
Příprava těsta: Směs na těsto, máslo a vejce dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy o průměru 26 cm, ohladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení necháme korpus ještě 10 minut ve formě. Poté oddělíme okraj formy a kropus překlopíme na kuchyňskou mřížku, uvolníme dno formy a korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus položíme na dortový podnos (již nepřevracíme!). Poté korpus podélně rozřízneme tak, aby dolní část korpusu byla 2/3 a horní část 1/3 původní výšky.
Příprava náplně: Mandarinky necháme dobře okapat přes sítko do misky a šťávu z kompotu přitom zachytíme. Nejprve vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha. Do větší mísy dáme směs na náplň, odměřené množství mandarinkové šťávy a odměřené množství studené vody. Vše mícháme ruční metličkou 1 minutu a poté ihned ve dvou fázích zlehka lžící přimícháme šlehačku a nakonec mandarinky (10 kusů necháme ke zdobení na pozdější použití). Náplň navršíme kopulovitě na spodní část korpusu tak, aby zůstal 1 cm od okraje volný. Horní část korpusu nakrájíme na 16 trojúhelníkových kousků.
Zdobení dortu: Dortové kousky poskládáme na navršenou náplň špičkou nahoru (necháme voný střed kopule) a lehce přitlačíme. Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny ztuhnout. Krátce před servírováním špičky pocukrujeme a zbylé mandarinky umístíme do středu dortu.
Složení: cukr, pšeničná mouka, pšeničný škrob, jedlá želatina, dextróza, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, polyoxyethylensorbitanmonooleát)), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, regulátor kyselosti (kyselina citronová), přírodní aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulóza), aroma. Může obsahovat stopy mléka a lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1164 kJ/279 kcal, tuky 18 g (z toho nasycené 12 g), sacharidy 25 g (z toho cukry 18 g), bílkoviny 3,6 g, sůl 0,36 g