Dr.Oetker vyvinul Cheesecake podle české chuti a zvyklostí tak, aby hospodyně s co nejmenší námahou vykouzlila koláč, který se určitě podaří a bude chutnat celé rodině. Recept se směsí Dr.Oetker Cheesecake je velice jednoduchý.
Balení obsahuje: 330 g směsi na těsto, 160 g směsi na náplň
K tomu přidáte: Na těsto - 180 g másla nebo margarínu. Na náplň - 500 g polotučného tvarohu, 300 ml polotučného mléka, 3 vejce (velikost M).
Příprava: Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy nebo na pracovní desku. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané formy (26 cm). Přitlačíme ke dnu formy i po okrajích tak, abychom vytvořili okraj vysoký asi 3 cm. Těsto vidličkou na několika místech propícháme. Na přípravu náplně smícháme obsah sáčku se směsí na náplň s tvarohem, mlékem a vejci. Metličkou vymícháme dohladka a nalijeme na těsto. Dáme péct na 80-90 minut (elektrická trouba 160°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po dobu pečení troubu zbytečně neotvíráme. Po upečení necháme cheesecake úplně vychladnout.
Složení: pšeničná mouka, cukr, kukuřičný škrob, modifikovaný bramborový škrob, jedlá sůl, regulátor kyselosti (kyselina citronová), aroma. Může obsahovat stopy mléka, vajec a lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1030 kJ/247 kcal, tuky 11 g (z toho nasycené 6,8 g), sacharidy 27 g (z toho cukry 14 g), bílkoviny 6,9 g, sůl 0,32 g