Chocosmart - pružná hořká čokoládová poleva na polévání cukrářských výrobků a plnění bonbónů.
Hmotnost 5 kg.
Hmoty Chocosmart představují současný vrchol ve vývoji kvality a univerzálnosti jejich použití. Tyto hmoty se výborně hodí pro přípravu lesklých polev na dorty, pralinek, krájených dortů, sachr dortů, polomražených výrobků (semifreddo) apod. Dodávají těmto výrobkům vytříbenou a velmi jemnou chuť po tmavé, mléčné nebo bílé čokoládě. Dále se používají pro všechny typy polev neboť vykazují následující vlastnosti:
- při krájení výrobků se poleva nerozlamuje,
- lze k nim přidávat další příchutě, např. pomerančovou, kávovou, mentolovou a ochucovadla jako je např. turecký med, oříšková hmota, rum, koňak atd.,
- uchovávají si své vlastnosti i při nízkých teplotách.
Hmoty Chocosmart připravené ve šlehačích výborně nahrazují běžné máslové krémy a krémy ganache, samozřejmě s možností přidat k nim další ochucovadla.
Způsob použití
Glassature (lesklé polevy)
Zahřejeme je ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (400 - 500 W) na 32 - 35 °C, promícháme a přímo nalijeme na cukrářské výrobky určené k pokrytí. Pro dosažení stejnoměrného povrchu výrobky na příslušných mřížkách lehce protřepáváme, přičemž nepoužíváme stěrky. Pro částečné zakrytí lesklými polevami, výrobky jednotlivě namáčíme do rozpuštěné hmoty. Pro zvýraznění chuti hmoty Chocosmart přidáme k rozehřátému přípravku esenciální oleje nebo suroviny na olejové bázi (oříškovou nebo kávovou hmotu) a vše pečlivě promícháme.
Upozornění:
Nepoužívejte ochucovadla na vodní bázi.
Šlehané krémy
Hmotu zpracováváme po dosažení pokojové teploty (20 - 22 °C). Po krátkou dobu ji šleháme ve šlehači zapnutém na střední rychlost až do zdvojnásobení objemu. Příliš dlouhé šlehání by z důvodu nadměrného zahřátí krému mohlo snížit jeho našlehaný objem. V případě, kdy potřebujeme cukrářský výrobek ochutit, přidáme k přípravku CHOCOSMART esenciální oleje nebo suroviny na olejové bázi (oříšková nebo kávová hmota) před zahájením šlehání.
Upozornění:
Nepoužívejte ochucovadla na vodní bázi.
Náplně
Šlehané produkty získané z přípravku Chocosmart, používané v základním stavu nebo ochucené, lze použít jako vynikající a chuťově vytříbenou náplň do pralinek.
Při plnění můžeme použít Chocosmart bez šlehání tak, že ho zahřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (400 - 500 W) na 32 - 34 °C.
Složení: rostlinný tuk, čokoláda v prášku 25% (cukr, kakao. Obsah kakaa min. 35%), cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, odstředěné sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor E322 sójový lecitin, aroma
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 2528 kJ/609 kcal, tuky 47,8 g (z toho nasycené 32,8 g), sacharidy 39,6 g (z toho cukry 37,9 g), vláknina 3,1 g, bílkoviny 5,1 g, sůl 0,05 g